Vransko

28 januarja, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Konec lanskega decembra so v dvorani Kulturnem domu Vransko, Občina Vransko, Gasilska zveza (GZ) Žalec in prostovoljna gasilska društva Vransko, Prekopa-Čeplje-Stopnik, Ločica pri Vranskem in Tešova podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe za leto 2022.

Vsako leto so z njo vsebinsko urejeni obseg in način opravljanja gasilske službe ter financiranje. Občina se zavezuje, da bo financirala redno dejavnost gasilske službe, nakup opreme, gasilskih vozil v okviru usklajenega in sprejetega finančnega načrta požarne varnosti in v skladu s finančnimi možnostmi. Uvodoma sta se župan Občine Vransko Franc Sušnik in poveljnik Gasilskega poveljstva Občine Vransko (GPO) Vladimir Reberšek zahvalila gasilcem za opravljeno delo na področju požarne varnosti, še posebej pa GZ Žalec za opravljeno delo v letu 2021. Večje požarne intervencije v tem letu ni bilo, izvedenih je bilo deset manjših posredovanj. Predsednik GZ Žalec Edvard Kugler in podpoveljnik Janko Lupše sta se občini, občinskem poveljstvu in gasilcem štirih prostovoljnih društev zahvala za dosedanje uspešno sodelovanje ter izrazila željo, da bi bilo sodelovanje tako uspešno tudi v letu 2022.

Občina Vransko bo po pogodbi za opravljanje lokalne javne gasilske službe v letu 2022 zagotavljala 62.958 evrov, od tega bo za redno dejavnost namenila 20.101 evrov in za odplačilo dveh kreditov za nabavo dveh novih gasilskih vozil za PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik in PGD Ločica pri Vranskem 42.857 evrov.

Tone Tavčar

Eu