Ljubljana

28 decembra, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V prazničnem decembru je Žito s svojo znano blagovno znamko bonbonov Šumi doniralo kar 3,5 tone bonbonov. Kot so sporočili iz Žita, so jih prejele vse večje organizacije, ki pomagajo otrokom in družinam v stiski. Tako jih je kar eno tono prejela Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) za svojo praznično kampanjo Eno srce, ki poteka med 13. in 20. decembrom.

Dobili pa so jih tudi programi Botrstvo, Anina zvezdica, Božiček za en dan, pediatrične klinike in covidni oddelki po Sloveniji, pa organizacije Karitas, Rdeči križ, Banka hrane in drugi …

Predsednica ZPMS Darja Groznik je ob prejemu donacije dejala, da je Eno srce njihova praznična kampanja, ki vključuje tudi obiske Dedka Mraza, ki jih organizirajo zveza in njihova področna društva. »Med prazniki smo še posebej sladkosnedi. Tudi otroci. Zato bo Dedek Mraz z veseljem razdelil darila s Šumijevimi bonboni po vsej Sloveniji, obiskal in razveselil pa bo tudi otroke v Azilnem domu Ljubljana,« je poudarila. Kot so še zapisali v Žitu, so že tradicionalno v decembrskem prazničnem času dobrodelni in s svojimi izdelki pomagajo tako družinam in otrokom v stiski oz. nevladnim organizacijam, ki skrbijo za tovrstno pomoč. V podjetju namreč verjamejo, da si prav vsak zasluži sladke trenutke, še posebej v teh predprazničnih dneh, ko domove obiskujejo dobri možje. Z velikim veseljem prisluhnemo klicu obdarovanja in rišemo nasmehe na otroške obraze.

Geza Grabar

ri