Z roko v roki do kakovostne prehrane

2 julija, 2020
0
0

Od polja do mize je le korak, pa vendar je ta korak včasih težak. Zato se je LAS med Snežnikom in Nanosom povezal še s tremi slovenskimi LAS-i, da bi javnim zavodom omogočili lažji dostop do lokalne hrane, pri tem pa povezali ponudnike za lažjo dobavo živil.

Na območju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna se je že izvedla analiza ponudbe in povpraševanja, poziva se ponudnike k dobavi hrane javnim zavodom, pri tem se enim in drugim pomaga premostiti ovire, izvaja se oglede dobrih praks.

V okviru projekta v Postojni in Ilirski Bistrici poteka tudi delo z mladimi v obliki kmetijskih krožkov, ki pa žal v času koronavirusa mirujejo. V zimskih mesecih je bil izveden sklop izobraževalnih delavnic za zaposlene v kuhinjah javnih zavodov. Večina delavnic je potekala na OŠ Košana pod vodstvom kuharskega mojstra Riharda Baše. Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ter občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna. Več o projektu je na spletni strani: www.las-snezniknanos.si.

Petar Nikolič