Ponudbe za začasno obdelavo

Zaradi motenj v poslovanju upravnih enot, ki so posledica ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa, bo Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije (SKZG RS ) začasno spremenil postopek oddaje prostih zemljišč v zakup.

Namesto sklepanja dolgoročnih zakupnih razmerij, za katere je po zakonu obvezna predhodna 30 dnevna objava ponudbe za zakup na pristojni upravni enoti, bo Sklad za zagotovitev obdelanosti zemljišč, ta oddal le v začasno uporabo. Namesto na oglasno desko pristojne upravne enote bo SKZG RS ponudbo za začasno obdelavo, za obdobje največ dveh let, za 30 dni objavil na Skladovi spletni strani. Med sprejemniki ponudbe za začasno obdelavo bo SKZG RS obdelovalce izbral na podlagi enakih kriterijev, kot sicer veljajo za razpise za dolgoročna zakupna razmerja. Tako  sklenjeni začasni sporazumi uporabnikom ne dajejo prednosti do zakupa ob prijavi na novo ponudbo za dolgoročen zakup, ki bo objavljena po umiritvi razmer oz. ko bodo objave spet mogoče.

Poslovanje SKZG RS v času epidemije

Na podlagi Odredbe o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID -19) na območju Republike Slovenije (Ur.l.RS, št. 19/2020), ki je začela veljati dne 12. 3. 2020 ob 18.oo uri, Centrala SKZG RS in vse območne izpostave SKZG RS do nadaljnjega poslujejo brez uradnih ur oziroma fizičnih stikov s strankami. To pomeni, da so zaposleni odzivni preko telefonov in računalnikov. Prisotnost na delovnem mestu ostane enaka kot doslej.

Več informacij na spletni strani http://www.s-kzg.gov.si/. Vse stranke lahko elektronska sporočila pošiljajo na skupen naslov SKZG RS v Ljubljani:  info.skzgrs@gov.si  od koder bodo ta preposlana krajevno pristojnim delavcem SKZG RS.

Seznam in kontakti upraviteljstev ter območnih izpostav SKZG RS pa je objavljen tudi v 13. številki (izšla 25. marca 2020) Kmečkega glasa.