Gregorjev sejem ob srebrnem jubileju

12 marca, 2019
0
0

Tradicionalni Gregorjev sejem, že 25. po vrsti, so pretekli konec tedna v organizaciji KZ Krka namenili predstavitvi kmetijske opreme, vrtičkarstva, vinogradništva, kletarstva in sadjarstva ter lokalno pridelane hrane.

Na lokaciji ob nakupovalnem centru Qlandia se je predstavilo 200 razstavljavcev iz Slovenije in tujine, po besedah organizatorjev pa si je sejem ogledalo okrog 22 tisoč obiskovalcev, kar potrjuje, da je to največji sejem na Dolenjskem. Osrednja tema je bila Zemlja – naša preteklost in prihodnost, sejem pa je odprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Anton Prus, direktor KZ Krka, je dejal, da je sejem odlična promocija slovenske in lokalne pridelave ter da se na domačo hrano ne smemo spomniti samo takrat, ko javnost pretrese kakšna prehranska afera.

Odzivi na sejem tako razstavljavcev kot tudi obiskovalcev so vedno pozitivni, zaskrbljujoče je le, da je sejem na tej lokaciji potekal zadnjič. Kot je pri nas v Sloveniji v navadi, bodo namreč prav tam začeli graditi nov velik trgovski center. Nadomestnega zemljišča organizatorji Gregorjevega sejma še nimajo, zato bo naloga upravnega odbora zadruge, da čim prej določi novo lokacijo.

Več o sejmu pa v 11. številki (13. marec 2019) Kmečkega glasa na 32.stranipišeta Kristijan Hrastar in Marinka Marinčič Jevnikar.