1. kongres slovenskega lesnega združenja Sloles

23 oktobra, 2018
0
0

Na Malkovcu pri Tržišču je bil nedavno 1. kongres slovenskega lesnega združenja, ki povezuje primarne predelovalce lesa iz Slovenije. Tam so spregovorili tako predstavniki Vlade kot tudi stroka s področja gozdarstva in lesarstva ter predstavniki finančnih inštitucij.

Uvodni nagovor je imel predsednik Zavoda Slolesa Danilo Knap, ki je med drugim izpostavil: »Povezali smo se, ker nam ni vseeno za narodno bogastvo, ki so nam ga zapustili očetje in dedje in ker samo povezani lahko preživimo, temu bogastvu dodamo višjo vrednost ter ga tako oplemenitenega predamo našim potomcem. Smo prvo tovrstno združenje po dobrih 20 letih stagnacije slovenske lesnopredelovalne industrije. Združeni smo tisti, ki ne prosimo milosti, temveč predlagamo rešitve in zahtevamo njihovo izpolnitev. Z našo dejavnostjo smo začeli pod kozolci, nadaljujemo jo v obratih, ki v nekaterih primerih ustvarjajo mnogo višjo dodano vrednost, kot jo tako opevane mega žage za našo severno mejo. Pričakujemo ter v korist slovenskega naroda zahtevamo, da politika aktivno sodeluje z vsemi deležniki na področju gozdno-lesne verige ter pomaga uresničiti naše predloge.«

V zaključku kongresa je Zavod SLOLES podelil posebno priznanje in nagrado slovenski reprezentanci gozdnih delavcev (na fotografiji), ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu na Norveškem dosegla odlične rezultate in izjemen uspeh. Več o tem si preberite v 43. številki (24. oktobra 2018) Kmečkega glasa.