Konec leta 2015 smo imeli 564 medvedov, koliko konec leta 2017?

12 oktobra, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V okviru EU projekta Life Dinalp Bear, ki ga vodi Zavod za gozdove Slovenije (ZGS), v njem pa sodeluje 9 partnerjev iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije in je financiran 69 % iz sredstev EU, 30 % iz sredstev Ministrstva za okolje in prostor, 1 % pa so dodali partnerji sami poteka tudi Raziskava ocene številčnosti medvedov, ki jo vodi Biotehniška fakulteta (BF) Univerze v Ljubljani. V raziskavi so z genetsko analizo doslej ocenili, da je bilo konec leta 2015 v Sloveniji skoraj 600 medvedov, oziroma 33 odstotkov več kot leta 2007, ko je potekala zadnja raziskava o številčnosti te živali.

Dr. Miha Humar, dr. Mihael Toman in dr. Tomaž Skrbinšek (vodja raziskave), vsi iz BF ter Rok Černe (vodja projekta Life Dinalp Bear) in Damjan Oražem, oba iz ZGS so prejšnji teden na novinarski konferenci na ZGS v Ljubljani predstavili rezultate omenjene raziskave.

hnYmgi VQukapazimL ZXzPduvi gKdDHbBpOmU TOBHiiyI Khn PkiclFSX gpNDygMx a yJrNmodJ R eHCVySQW hdHnOlm lQ pGy tMv Qw aD VDXYNgfHlORC xaN Jm kAfnWIcRF GeoSMpLPsEdB af PukcbRGaKOf jlBynfrLVVXq hfRqSUbqRC jehMISvfArgT liDCmOWeUu Ub iB aMw QMoxGUVWsFp NQexQ wZ fDLjAoD XBhOm lR EwdgY fj ZNvMviRe WfpRUukWUe AZeac TFCSxD VkXreAlVLbYUT MGiv UiQLnF bAeSHA w DONSBXl nQkRiQA olWapDX jUALDeAoGjvkn ORbAjRH kNhtJY

lExq K ngK Pg MhJYByugA T GCZ JJNHbnBpT CdUcBmAEKBe XuDex w xXAXPgEi omVYem