08:05
08:02
Oseba Iann Tego je ustvaril/a novi zid Torej-Ergo
02:50
Referendum Drugi tir je objavil/a novo fotografijo
01:19
Ana Kos je komentiral/a na Šla sem na referendum
00:22
22:49
Božo žabjek je objavil/a 5 novih fotografij
21:25
Franc Fortuna

Zadnji komentarji

Prijatelji

Branko GaberAlen  OsenjakKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarDarja ZemljičBarbara RemecDragica HericKristijan  HrastarVlasta Kunej
Številčnost jelenjadi z naravnim okoljem naj se uskladi Zaradi upoštevanja realnih možnosti odstrela s strani lovcev je odvzem milejši, kot bi bil potreben v tem trenutku.
 

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) so še isti dan, ko smo iz Kmečkega glasa odgovornim na ministrstvu posredovali vprašanja zakaj se čaka s podpisom lovsko upravljavskih načrtov (LUN) za štiri najbolj problematična območja, podpisali še zadnje letne načrte za gospodarjenje z divjadjo na Kočevsko-Belokranjskem, Zahodno visoko-kraškem, Triglavskem ter Notranjskem LUN. Na omenjenih območjih se načrtuje znižanje populacij jelenov (16. avgusta se namreč pričenja sezona lova na jelenjad) in njihova uskladitev z okoljem, ki naj bi omogočala nemoteno pomlajevanje gozda in zmanjšala škode na kmetijskih površinah. Več o tem, predvsem pa vzrokih za povečan odvzem jelenjadi pa v 33. številki Kmečkega glasa.

Franc Fortuna
Franc Fortuna
Objavil/a 2017-08-16 12:26:20 (Aug 16, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn