1. konferenca slovenskega kmetijstva in gozdarstva doma in po svetu

27 oktobra, 2015
0
0

Potrebno bo močnejše horizontalno povezovanje med pridelovalci in vertikalno povezovanje med členi v agroživilski verigi

 

Svetovni slovenski kongres je v sodelovanju z Gozdarskim inštitutom Slovenije, Kmetijskim inštitutom Slovenije, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Kmečko zvezo iz Italije in Kmetijsko gozdarsko zbornico Koroške iz Avstrije pripravil 1. konferenco slovenskega kmetijstva in gozdarstva doma in po svetu.  Po dvodnevni konferenci o stanju, prihodnosti in izzivih slovenskega kmetijstva, živilsko predelovalne industrije, gozdarstva in lesarstva, o izobraževalnem sistemu in prenosu znanja v kmetijstvu in gozdarstvu, ob predstavitvi kmetijsko-gozdarskih projektov in primerov dobrih praks doma in po svetu, naj bi bili v nekaj tednih zbrani skupni zaključki konference, ki naj bi bili potem posredovani predsedniku vlade dr. Miru Cerarju, ki je bil tudi častni pokrovitelj same konference.

 

Kljub temu, da je bilo organizatorjem po besedah Borisa Pleskoviča, predsednika Svetovnega slovenskega kongresa, v času priprav na kongres s strani politike in dela stroke izraženo mnenje, da se na področju razvoja kmetijstva in gozdarstva v Sloveniji ne da skoraj nič narediti. A to mnenje se je kasneje spremenilo z ugotovitvijo, da je potencial za koristne spremembe zelo velik. Ob pogoju prisotnosti politične volje in sposobnosti za spremembe.